Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν σήμερα τα παιδιά της Β τάξης που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν από κοντά την κινητή έκθεση του WWF Ελλάς για τη διατροφή, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εθελοντών , ξεναγήθηκαν στα 5 ξύλινα περίπτερα της έκθεσης κι έμαθαν πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατεύουμε και τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, στη Λαϊκή αγορά, ξεχώρισαν τα φρούτα και τα λαχανικά, ανάλογα με την εποχικότητά τους και μέτρησαν τα τροφοχιλιόμετρα μιας μπανάνας που παράγεται στον Ισημερινό. Στο Ψαράδικο, ψάρεψαν με τα καλάμια τους διάφορα ψάρια και τσέκαραν το μέγεθος τους με την ψαρομεζούρα. Στο σούπερ μάρκετ, ψώνισαν με τη βοήθεια της λίστας τα προϊόντα, επιλέγοντας εκείνο που αφήνει το μικρότερο αποτύπωμα. Στην κουζίνα μαγείρεψαν τη συνταγή, χρησιμοποιώντας υλικά από το ντουλάπι και το ψυγείο, φροντίζοντας να μειώσουν τη σπατάλη τροφής. Και τέλος, μιλήσαμε για την προστασία των τροπικών δασών και του ουρακοτάγκου, που απειλείται λόγω της αυξημένης παραγωγής φοινικέλαιου, ενός φυτικού ελαίου που αποτελεί βασικό συστατικό στο 50% των συσκευασμένων τροφίμων στο σούπερ μάρκετ.
Ήταν πραγματικά ένα πολύ όμορφο πρωινό στο Μ.Φ.Ι. που μας μετέφερε με βιωματικό τρόπο πολλές από τις πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε μέσα από το πρόγραμμα διατροφής του WWF «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».