Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την 25η Μαρτίου

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, Σε γνωρίζω από την όψη, που με βία μετράει τη γη. Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! Διονύσιος Σολωμός, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» 200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εμπνευσμένη σύνθεση του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» από τον Ζακυνθινό εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, το οποίο μελοποιήθηκε από τον μουσικό Νικόλαο Μάντζαρο, και αποτελεί από το 1865 τον εθνικό μας ύμνο. Πρόκειται για μία πραγματική ωδή στην Ελευθερία και τα ιδεώδη που υπερασπίστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, οι οποίοι ακατάπαυστα γυρεύαν «ή τη νίκη ή τη θανή». Είναι επίσης και μία ζωντανή μαρτυρία της εποχής. Ο ποιητής αποτυπώνει στον Ύμνο εις την Ελευθερίαν, μεταξύ άλλων, τη στάση των ξένων δυνάμεων της εποχής απέναντι στον απελευθερωτικό μας Αγώνα, την αριθμητική υπεροχή του εχθρού και την ανδρεία με την οποία αυτή αψηφήθηκε, τον εθνικό διχασμό, τις ομορφιές, τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αγωνιστές και την επιμονή και καρτερία με την οποία οι Έλληνες επιδίωξαν την Ελευθερία τους, ως το υπέρτατο αγαθό. Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» παραμένει πάντοτε επίκαιρος και διδακτικός, γεμάτος σύγχρονα μηνύματα για ομόνοια, πίστη σε ευγενείς στόχους, θάρρος και αυταπάρνηση, από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε ιδανικά και αξίες για το παρόν και το μέλλον μας. Αγαπητά μας παιδιά, Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την απαρχή της ένδοξης Επανάστασης του ’21 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Ελλάδα και γιορτάζεται από τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες με υπερηφάνεια και τιμή για τους ήρωες και τις ηρωίδες που σθεναρά πολέμησαν για την Ελευθερία μας. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

                                                                                                          Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

                                                                                                                             ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Μπορεί να μην τσικνίσαμε στο σχολείο αλλά το διασκεδάσαμε με την ψυχή μας στο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που ετοίμασαν οι γυμναστές μας! Και του χρόνου!!!

τσικνοπ. 1

τσικνοπ 10τσικνοπ 9τσικνοπ 8τσικνοπ 4τσικνοπ 2

 

τσικνοπ 3τσικνοπ 5

τσικνοπ 6τσικνοπ 7

 

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών και δυσκολιών επιτέλους επιστέψαμε και στην δραστηριότητα του αθλήματος της κολύμβησης. Ξεκινήσαμε με πολύ ενθουσιασμό και κέφι το πρώτο μας μάθημα στο κολυμβητήριο του Λίντο, στα πλαίσια των υποχρεωτικών μαθημάτων της εκμάθησης του αντικειμένου. Καλή μας αρχή και καλές βουτιές μικρά μας δελφινάκια! 

swiim 1swim 5

 

 

swim 4swim 2

swim 3

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα, 12-12-22, στο Σχολείο μας, με μια πολύ 
ενδιαφέρουσα εισήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα, κ. Ροδούλας 
Καφτάκη, με θέμα: "Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά από τους 
διαδικτυακούς κινδύνους".

22 12 12 43 DS HRAKLEIOU FACEBOOK

πολυτεχνειο 2

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ , ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤ ΤΑΞΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΚΑΙΜΠΑΛΤΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1

 

πολυτεχνειο 3πολυτεχνειο 4

 

πολυτεχνειο 5

πολυτεχνειο 6

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

«Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων.» Στις 15 Νοεμβρίου 1973, δύο ημέρες πριν την εισβολή του τανκ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που ήταν κατάμεστο από νέους εξεγερμένους κατά της χούντας, αντήχησε ο ραδιοφωνικός σταθμός των «ελεύθερων πολιορκημένων» φοιτητών. Αποτέλεσε την οδό επικοινωνίας τους με τους πολίτες, το μέσο ξεσηκωμού κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απέναντι σε ένα καθεστώς που επί μία επταετία δίωκε αντιφρονούντες, βασάνισε, εξόρισε, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας και κράτους δικαίου. Σήμερα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει ακόμη να εμπνέει, υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν μπορεί αυτή παρά να αποτελεί μονόδρομο. Ο αγώνας των νέων για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι άοκνος, διαχρονικός και πανανθρώπινος.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Με μεγάλη τιμή και περηφάνια, παρέλασε και φέτος η αντιπροσωπεία της σχολικής μας μονάδας για τον εορτασμό της επετείου της αντίστασης των Ελλήνων έναντι των Ιταλών κατακτητών της 28ης Οκτωβρίου 1940. Θερμά συγχαρητήρια στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες μας που έδειξαν για άλλη μια φορά το ήθος και τη σεμνότητα που αρμόζει σε αυτή την λαμπρή ημέρα καθώς και στους συνοδούς τους. Και του χρόνου, πάντα άξιοι!

Παρέλαση 22 1

Παρέλαση 22 4Παρελαση 22 2Παρέλαση 22 3

Σελίδα 1 από 5

Free Joomla! template by Age Themes