Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3/12/2020

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σκεφτόμαστε αν τα άτομα με αναπηρία τυγχάνουν των δικαιωμάτων που απολαμβάνουμε όλοι μας.

Αν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη χωρίς εμπόδια, αν έχουν έναν χώρο στάθμευσης για να παρκάρουν, αν υπάρχει πρόσβαση για τις δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουν τις δουλειές τους, αν μπορούν να πάνε στη θάλασσα και να κολυμπήσουν, αν...αν...

Επίσης σκεφτόμαστε πώς ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο ένα άτομο με αναπηρία.

Σίγουρα κάτι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας...αν θέλουμε!

Στο Σχολείο μας, αν και είμαστε σε αναστολή λειτουργίας και τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, δεν ξεχάσαμε αυτή τη μέρα και έτσι συναντηθήκαμε στις ψηφιακές μας αίθουσες με ανθρώπους που είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μας μιλήσουν.

Καταρχήν οι γυμναστές μας, κ. Τσάιμα Ειρήνη και Τσαντήλας Τριαντάφυλλος, είχαν καλεσμένο τους έναν σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, τον χρυσό παραολυμπιονίκη, Γιώργο Καπελάκη, όπου συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε τάξης, του ΣΤ2 και του Β2 και απάντησε σε ερωτήσεις.

Έπειτα, η άλλη γυμνάστριά μας, κ. Παπίτσα Αθηνά, είχε καλεσμένη της στο Γ2 τη συγγραφέα ενός παιδικού βιβλίου που έχει ως θέμα του τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, την κ. Βούλα Γιαγκάζογλου.

Ευχαριστούμε τους ξεχωριστούς καλεσμένους μας για την τιμή που μας έκαναν και τη χαρά που έδωσαν στους μαθητές μας.

Τελευταία Νέα

Που θα μας βρείτε


Προβολή 43o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Free Joomla! template by Age Themes