Τα παιδιά της Στ' Τάξης γιόρτασαν τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο Γηροκομείο

Ο Γιάννης Ρίτσος, στο ποιήμα που αφιέρωσε στην κόρη του Έρη, γράφει

" Άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη
απ' τη χαρά που δίνεις.
Να το θυμάσαι, κοριτσάκι".

Ατό μας θύμισαν τα παιδιά της Στ' Τάξης μαζί με τους δασκάλους τους, την κυρία Πηγή και τον κύριο Κώστα, που στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, αποφάσισαν να επισκεφτούν το Γηροκομείο και να τιμήσουν τη μέρα με τους παλαίμαχους της ζωής στις 25/10/2018. Τα λόγια της κυρίας Πηγής μας κάνουν να νιώθουμε πολύ περήφανοι για όλους, γιατί η Ιστορία διδάσκεται ακριβώς όπως και ο σεβασμός και η αγάπη και η αλληεγγύη, μέσα από το παράδειγμά μας μέσα από το βίωμά μας.

"Η εμπειρία μας από την επίσκεψή μας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίου Μηνά. στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, ηταν μοναδική! Ενα τεράστιο χαλί ειχε στρωθεί για μας και ολόγυρά μας γεμάτοι χαμόγελα και ενθουσιασμο μας καλωσόρισαν οι ηλικιωμένοι και το προσωπικό με πρωτη τη Μαριαννα που καιρο τωρα, προετοίμαζε αυτη τη συνάντηση.
Η κυρια Δημοκρατία μας καλωσόρισε με ενα τραγούδι και ο κυριος Γιώργος μας απήγγειλε μαντινάδες. Στη συνέχεια, και με στόχο να ανακαλέσουν στη μνήμη τους, στιγμές απο την κατοχή, διαβάσαμε αποσπασματα της Άλκης Ζέη απο το σχολικό ανθολόγιο καθώς και των βιβλίων "Αλλοι καιροι άλλα γραμματα" της ίδιας κ της Ζωρζ Σαρρή και "Ο καιρός της σοκολάτας" της Λότης Πέτροβιτς. Οι μαρτυρίες των ενοίκων της Μονάδας μας μετέφεραν την αγωνία και το φόβο που κυριαρχούν στις παιδικές τους αναμνήσεις. Οι καταστάσεις πείνας και ανασφάλειας που μας περιεγραψαν αποκάλυψαν μια ιστορία που γραμμένη μέσα στα βιβλία φαντάζει τόσο μακρινή, αλλά δεν ειναι.. Τα σημερινά τους όμως πρόσωπα, ετσι όπως έλαμπαν μόλις τους προσφέραμε τις ζωγραφιές μας, και λιγα λεπτά κουβέντας, μας γέμισαν αισιοδοξία και γκρεμισαν κάθε στερεότυπο για την τρίτη ηλικία που ίσως είχαμε μεχρι χθες. Αυτά τα χαμόγελα ειναι οι δικοί μας ήρωες που αποδεικνύουν πως η ελευθερία του ανθρώπου ειναι μια διαχρονική αξία που αφορά όλους μας, σε όποια ηλικία και όποιο μερος του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε".

 

Τελευταία Νέα

Που θα μας βρείτε


Προβολή 43o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Free Joomla! template by Age Themes