Ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021

 

Afisa

Αγαπητοί γονείς,

εν μέσω πανδημίας καλούμαστε να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία μας προς  όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και γενικά της κοινωνίας.

Η επιθυμία μας είναι αυτό να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για όλους. Την ίδια αγωνία που έχετε εσείς ως γονείς έχουμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί.

 Γι’ αυτό επιβάλλεται η μεταξύ μας κατανόηση και συνεργασία με τελικό αποδέκτη το παιδί. Στον αγώνα για την εκπαίδευση των παιδιών σας και την προστασία –ασφάλεια από την πανδημία ας είμαστε μαζί! Επιπλέον, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να τηρούμε τους νόμους. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μη μας φέρετε σε δύσκολη θέση, ούτε να χρειαστεί να αντιπαρατεθούμε κυρίως μπροστά στα παιδιά, πράγμα που θα τα βλάψει!

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και την ασφαλή παρουσία μας σε αυτό.

Καταρχάς, έχει γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους και στο σχολείο μας: διαμόρφωση αιθουσών, προετοιμασία εργαστηρίου η/υ, σημάνσεις στην αυλή και στους διαδρόμους, απολύμανση υλικών και οργάνων που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές, λειτουργία κυλικείου κλπ.

Αυτή η σχολική χρονιά ξεκινά με την είσοδο στο σχολείο όλων μας, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με κάτι που πρέπει να μπει στη σχολική μας καθημερινότητα (όπως μπήκε και στη ζωή μας γενικά): την υποχρεωτική χρήση μάσκας!

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις:

 • στους εσωτερικούς χώρους
 • τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός
 • στα μέσα μεταφοράς μαθητών

Δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του φαγητού και στη γυμναστική (στην αυλή).

Εφοδιάστε τα παιδιά σας με 3 τουλάχιστον καθαρές μάσκες σε ξεχωριστό σακουλάκι η καθεμιά.

Σημείωση: Μέχρι τώρα δεν έχουμε παραλάβει στο σχολείο μάσκες για τα παιδιά.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 3780/8-9-2020 σε περίπτωση που μαθητής δεν φορά μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, λαμβάνει απουσία, παραμένει σε ειδικό χώρο (με τήρηση των μέτρων προστασίας) μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς.

Παρακαλούμε κι εσάς από το σπίτι να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας στη σωστή χρήση της μάσκας και να τους υπενθυμίζετε την ανάγκη τήρησης των μέτρων .

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική επίσης για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό καθώς και τους επισκέπτες του σχολείου.

Σε προηγούμενη επικοινωνία μαζί σας, σας στείλαμε τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ που απευθύνονται στους γονείς και αφορούν και στη σωστή χρήση μάσκας : Γιατί οι άνθρωποι φορούν μάσκες αυτήν την περίοδο- Γιατί η μάσκα είναι ένα δυνατό όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορωνοϊού- Πώς φοράω τη μάσκα- Πως χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΠΡΕΠΕΙ...- Πώς χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΔΕΝ …- ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Παρακαλούμε να τις διαβάσετε ξανά προσεκτικά!

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται (εκτός από τις αναφερόμενες παραπάνω ειδικές ομάδες παιδιών) και οι παρακάτω μαθητές, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:

1) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς.

2) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ διαβάσατε ακόμα: Οδηγίες ατομικής υγιεινής-Συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 κλπ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Συνιστάται να θερμομετρείτε το παιδί σας πριν την αναχώρησή του από το σπίτι.

Απουσίες μαθητών: αυτές καταγράφονται καθημερινά από τον εκπ/κό του τμήματος. Οι απουσίες που σχετίζονται με τον COVID-19 καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Αν νοσεί ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του(απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης).
 • Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου(απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης):
 • Παιδιά που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από 6 μήνες από την ολοκλήρωσή της.
 • Παιδιά μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 12 μήνες.
 • Παιδιά μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 24 μήνες.
 • Παιδιά με δρεπανοκυτταρική αναιμία.
 • Παιδιά με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIVκαι CD4<500) 6. Παιδιά υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone>20mg/μέρα)
 • Παιδιά με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.
 • Παιδιά με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.
 • Παιδιά με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή παιδιά με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.
 • Παιδιά με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.
 • Αν έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και περιμένει το αποτέλεσμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για όλους τους παραπάνω μαθητές προβλέπεται να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ: Έχει οριστεί στο σχολείο μας ένας υπεύθυνος καθώς και ο αναπληρωτής του.

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Καθαριότητα: ως τώρα υπάρχει αδιέξοδο στην τοποθέτηση της 2ης καθαρίστριας η οποία στο ίδιο ωράριο πρέπει να καθαρίζει συγχρόνως και τα διπλανά νηπιαγωγεία. Η άλλη καθαρίστρια ανήκει σε ευπαθή ομάδα και θα εργάζεται σε χώρο και χρόνο μακριά από συνωστισμούς.

Τσάντα στο σχολείο: αναστέλλεται η εφαρμογή της λόγω συνθηκών COVID-19.

Παιδαγωγικές συναντήσεις με τους δασκάλους: θα υπάρξουν κατά τμήμα κατόπιν ενημέρωσης από το δάσκαλο και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Οι γονείς επισκέπτονται το σχολείο κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους δασκάλους και εκτάκτως ύστερα από επικοινωνία μαζί τους.

Ολοήμερο: την εβδομάδα αυτή δεν θα λειτουργήσει , εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Θα ενημερωθείτε εκ νέου για το πότε.

Εκπρόθεσμες αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Σημείωση: να γνωρίζετε ότι, παρά τη σύσταση του ΕΟΔΥ για σταθερά τμήματα, τα τμήματα του Ολοήμερου είναι μεικτά (δηλ. παιδιά από διαφορετικές τάξεις) .

Είσοδος στο σχολείο: Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν εκτός από τους μαθητές και εκπ/κούς και η είσοδος για τρίτα άτομα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. Σχολείου 2810256547) και με όλα τα μέτρα προφύλαξης (μάσκα, απόσταση, αντισηπτικά).

Σχολικές δράσεις και γιορτές: δεν επιτρέπονται οι εκπ/κές εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα κλπ. Διδακτικές επισκέψεις δύνανται να πραγματοποιηθούν ανά τμήμα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι γιορτές πραγματοποιούνται εντός του κάθε τμήματος.

Κυλικείο: Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρου και ατομικής υγιεινής.

Πρέπει να εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης για πρόληψη της μετάδοσης του ιού (χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικό δίπλα στο ταμείο, αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων κλπ).

Τα κυλικεία πρέπει να διαθέτουν τρόφιμα και υγρά μόνο συσκευασμένα ή να έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες.

Οι μαθητές συνιστάται να χρησιμοποιούν αντισηπτικό μετά τη συναλλαγή με το κυλικείο και πριν την λήψη του γεύματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

1.Το σχολείο μας από την πρώτη μέρα θα έχει κυλικείο με υπεύθυνο τον κ. Κάββαλο.

2.Μέχρι τώρα δεν έχουμε παραλάβει στο σχολείο παγουρίνο για τα παιδιά.

 

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ-ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΧΝΑ…

για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας!

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΓΙΑ ΤΟ 43ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

 

Τελευταία Νέα

Που θα μας βρείτε


Προβολή 43o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Free Joomla! template by Age Themes