Άνοιγμα σχολείων: Τα νέα μέτρα σε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

1.Από που θα προμηθεύονται τα self-test οι μαθητές ;

Από τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ τους . Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονταιι ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων, δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 1. Που θα δηλώνουν το σελφ τεστ ;

Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

 1. Ποιοι μαθητές δεν χρειάζεται να κάνουν σελφ-τεστ;

Όσοι μαθητές είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει (το τελευταίο εξάμηνο) οι οποίοι θα δείχνουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό στο σχολείο κατά την προσέλευση τους .

 1. Ποιοι μαθητές και Πότε πρέπει να κάνουν σελφ τεστ ;

Οι μαθητές που είναι ανεμβολίαστοι θα πραγματοποιούν self-test, 2 φόρες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα έχουν μαζί τους την δήλωση αρνητικού τεστ κατά την προσέλευση τους στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή. Μόνο για την 1η βδομάδα, το 1ο τεστ θα γίνει την Κυριακή, 12-9-2021.

 1. Ποιοι εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π ,Ε.Β.Π. και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό δεν κάνουν rapid-test ;

Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει (το τελευταίο εξάμηνο), οι οποίοι θα δείχνουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό .

 1. Ποιοι και πότε εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π ,Ε.Β.Π. και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να κάνουν rapid-test;

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πραγματοποιούν rapid test 2 φόρες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα έχουν μαζί τους την δήλωση αρνητικού τεστ (είτε ψηφιακά είτε εκτυπωμένη) κατά την προσέλευση τους στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή. To κόστος του rapid-test επιβαρύνει τον ανεμβολίαστο. Μόνο για την 1η βδομάδα, το 1ο τεστ θα γίνει την Κυριακή, 12-9-2021.

 1. Πώς γίνεται κάποιος υπεύθυνος COVID-19;

Υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19, καθώς και ο αναπληρωτής του, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων που δημοσίευσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.

 1. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπεύθυνου COVID-19;
 • Να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19.
 • Να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

 

 1. Πότε θα κλείνει ένα τμήμα;

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του

 1. Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 τι πρέπει να κάνουμε ;

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

 1. Πότε μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο ;

Η επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων., Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

 1. Τι πρέπει να κάνουν όσοι θεωρούνται στενές επαφές ;

Προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών.

 1. Για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα ;

2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).

 1. Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα ;

Αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται. Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του Δήμου.

Τελευταία Νέα

Που θα μας βρείτε


Προβολή 43o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Free Joomla! template by Age Themes